Een riool ontstoppen, hoe werkt dat?

aannemers verwarming & airco Blog

Een verstopping van het riool komt vaker voor dan je denkt. Er zijn verschillende oorzaken van een verstopt riool, van een slechte afvoer tot een verouderd riool. Het maakt niet uit wat de oorzaak van de verstopping is, wat geldt, is dat de verstopping verholpen dient te worden. Zit jij met een verstopt riool? Lees dan gauw verder hoe een riool ontstoppen te werk gaat.

Probleemdetectie

Allereerst wordt er gekeken naar de oorzaak van de verstopping. Waar is het riool precies verstopt en hoe is dit ontstaan? Als er bijvoorbeeld slechts een leiding richting het riool verstopt is, dient er een andere aanpak te gebruiken dan wanneer het hele riool verstopt is. Een loodgieter of specialist zal dus eerst het probleem detecteren, voordat er een plan van aanpak wordt opgesteld.

Verschillende aanpakken

Wanneer een oude of kapotte leiding de oorzaak is van de verstopping, zal deze niet zomaar worden ontstopt, maar compleet worden vernieuwt. Dit voorkomt dat er snel een nieuwe verstopping kan ontstaan. Wanneer de verstopping mild is, kan door middel van een trekveer alle leidingen worden schoongemaakt. Bij ernstige gevallen van een verstopping, kan het mogelijk zijn dat het hele riool vervangen moet worden. Dit gebeurt wanneer er meerdere mensen in jouw omgeving last krijgen van een verstopping.

Een specialist

Waar een kleine verstopping meestal eenvoudig verholpen kan worden, moet bij een grote verstopping altijd hulp worden ingeschakeld. Wanneer je het probleem zelf wilt aanpakken, maar niet weet hoe dit echt moet, kun je meer schade veroorzaken dan dat je het helpt te verlichten. Gebruik daarom nooit zomaar doe-het-zelf middeltjes om een verstopping op te lossen. Hiermee kun je de leidingen beschadigen en ben je uiteindelijk een stuk duurder uit. Kom in contact met een loodgieter en laat de loodgieter de verstopping professioneel verhelpen. Een loodgieter kan het probleem snel detecteren en professioneel oplossen. Dit kost meestal maar een fractie tijd en wanneer je er op tijd bij bent maar een fractie van een totaalrenovatie van jouw leidingwerk.

Een riool ontstoppen is een specialistische klus. Wanneer je namelijk niet op de hoogte bent van de problematiek en de techniek, kun je meer schade toebrengen dan dat je uiteindelijk oplost. Kies daarom bij een verstopping direct voor een specialistische aanpak van een professional. Zij zoeken het probleem voor je op en zullen het riool gelijk ontstoppen. Alleen bij grove problemen aan het riool, moet het hele riool vervangen worden, in de meeste gevallen zijn er genoeg alternatieve en voordelige oplossingen voor een verstopping van jouw riool en leidingen.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Spoedservice Duurzaam Verwarmen Haarlem.

Delen  

29 maart 2021

Constructies en aannemers

Hey! Ik ben Peter, en ik ben de laatste tijd vooral bezig met constructies & aannemers. Oftewel: de bouwwereld. Want dit is nu eenmaal een stuk uitgebreider dan het op het eerste zicht lijkt. Het is echt een interessante wereld, waar ik ben ingekomen door mijn eigen verbouwingen te regelen. Constructies & aannemers omvat alles wat met de bouw te maken heeft, alsook wie die bouwprojecten op poten zet en regelt. Op deze blog wil ik jullie hier meer over informeren, en jullie wat inzicht geven in hoe een bouw van start gaat, geleid wordt en plaatsvind, en hoe je dus je eigen persoonlijke verbouwingen beter kan maken. Dus als je je ooit afgevraagd hebt hoe een bouwproject eigenlijk werkt, van begin tot eind, lees dan vooral verder. Veel leesplezier!