Glasschade

Glas Blog

Wat te doen bij glasschade

Glasschade kan iedereen overkomen, een bal die door de ruit gaat of sneuvelt bij een flinke storm. Binnen een paar seconden kan het gebeurd zijn. Vervelend en hier stond niemand natuurlijk op te wachten. Wie is er in dit soort gevallen aansprakelijk, of vergoed de verzekering de schade en wie gaat de ruit(en) vervangen? Maak foto's van het voorval voordat u alles opruimt. Begin daarna meteen met al het glas op te ruimen. Gebroken glas kan voor iedereen die in de buurt is gevaarlijk zijn. Denk hierbij aan kleine kinderen en huisdieren.

Verzekering

Het volgende wat geregeld moet worden is of men verzekerd is tegen glasschade. Is de ruit door een bal stukgegaan, kijk of degene hiervoor verzekerd is. Het raam moet snel vervangen worden, allerlei weersinvloeden en nog erger, inbrekers hebben vrij spel met een kapotte ruit. Met een goede verzekering kan de ruit binnen een paar uur vervangen worden. Veel verzekeraars werken met glaszetters waardoor ze snel bij u langs kunnen komen, maar u kunt ook zelf een glasschadebedrijf, bijv. Erkamp Glas bellen. Er zijn verzekeraars die glasschade in natura vergoeden. Controleer dit bij de verzekeraar. Doordat de ruit door bepaalde omstandigheden stuk is gegaan, is het misschien slim om meteen een betere glassoort te laten plaatsen. Er zijn verschillende soorten en er is een ruime keus aan kwaliteit. Dek de verzekering alle kosten of moet u bijbetalen aan het prijsverschil? U kunt dit van te voren met de verzekeraar bespreken.

Verschillende glassoorten

Het maken van de juiste keus is vaak persoonlijk, maar u kunt een paar richtlijnen hanteren. Denk hierbij aan:

- Het budget en hoeveel dekt de verzekering?

- U wilt gaan voor een hogere isolatiewaarde.

- U wilt een betere inbraakpreventie door veiligheidsglas.

De verschillende glassoorten die u kunt overwegen zijn:

Draadglas

Gehard glas

Enkel of dubbel glas HR ++

Gelaagd glas

Brand- en/of zonwerend glas

Plexiglas

Geluidswerend glas

U kunt van de gelegenheid gebruik maken door meteen een opknapbeurt en/of achterstallig onderhoud te (laten) doen aan uw kozijn(en) en ruit(en).

U doet er verstandig aan om voor kwaliteit te gaan, zodat uw ruiten weerbaarder zijn voor weersomstandigheden, harde ballen en inbrekers. Niks is erger dan de verkeerde type ruit te kiezen bij het plaatsen van een nieuwe. Laat u daarom eerst goed informeren. Doordat een ruit vaak dezelfde dag nog vervangen dient te worden is de tijd kort om na te denken over de beste ruit. Verdiept u zich hier eerder in, want een kapotte ruit kan iedereen overkomen. Ervaren glaszetters zijn echte ruit specialisten en zitten vaak bij u in de buurt.

Delen  

9 juli 2019

Constructies en aannemers

Hey! Ik ben Peter, en ik ben de laatste tijd vooral bezig met constructies & aannemers. Oftewel: de bouwwereld. Want dit is nu eenmaal een stuk uitgebreider dan het op het eerste zicht lijkt. Het is echt een interessante wereld, waar ik ben ingekomen door mijn eigen verbouwingen te regelen. Constructies & aannemers omvat alles wat met de bouw te maken heeft, alsook wie die bouwprojecten op poten zet en regelt. Op deze blog wil ik jullie hier meer over informeren, en jullie wat inzicht geven in hoe een bouw van start gaat, geleid wordt en plaatsvind, en hoe je dus je eigen persoonlijke verbouwingen beter kan maken. Dus als je je ooit afgevraagd hebt hoe een bouwproject eigenlijk werkt, van begin tot eind, lees dan vooral verder. Veel leesplezier!